Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κεφτεδάκια γεμιστά (Καχραμανμαράς Ελμπιστάν)

Πώς να φτιάξετε γεμιστούς κεφτέδες (στυλ Kahramanmaraş Elbistan);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, βάζουμε τον κιμά μας σε μια κατσαρόλα και τον κάψουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τον κιμά, αλλά δεν αφήνουμε το λάδι μέχρι να στραγγίξει ο κιμάς.
  3. Όταν στραγγίσουν καλά ο κιμάς και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τα καρύδια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  4. Ας περιμένουμε να κρυώσει και να παγώσει το ψητό εσωτερικό.
  5. Ας μουσκέψουμε το πλιγούρι μας για κεφτεδάκια με σιμιγδάλι.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου στο πλιγούρι που μουλιάσαμε, αλάτι, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και ζυμώνουμε.
  7. Τότε ας σπάσουμε το αυγό.
  8. Αφήνουμε ένα μπολ με νερό δίπλα μας και παίρνουμε ένα καρύδι από τα κεφτεδάκια μας, το χαράζουμε με δύο δάχτυλα, το γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού και το κλείνουμε σιγά σιγά.
  9. Έπειτα αφήνουμε νερό στην κατσαρόλα και όταν βράσει το νερό, στύβουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και το βράζουμε. Εάν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε το βούτυρο και να το περιχύσετε. Καλή όρεξη ????

Γεμιστοί κεφτέδες (Kahramanmaraş Elbistan Style) Συνταγή με φωτογραφία

Γεμιστοί κεφτέδες (Καχραμανμαράς/Ελμπιστάν)
Γεμιστοί κεφτέδες (Καχραμανμαράς/Ελμπιστάν)
Γεμιστοί κεφτέδες (Καχραμανμαράς/Ελμπιστάν)
Γεμιστοί κεφτέδες (Καχραμανμαράς/Ελμπιστάν)

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button